om oss - kontakta oss - arkivet

Denna sida är dedikerad till dessa tips. De små, charmiga, tips och tricksen som gör livet som förälder lite lättare.

Skicka in ditt bästa tips!

Då du trycker skicka godkänner du att vi använder tipset digitalt, i tryck eller övrigt (du kan läsa hela användaravtalet här)

Sjörövarmackor

Niklas (han som driver denna sida) skriver om sin barndom och hur han blev lurad...

När jag blev ung spenderade jag en stor del av min tid ute i stockholms skärgård. Min familj bor på en tomt tillsammans med mina kusiner. Alltsomallt var vi fem barn i "familjen" och ett flertal till som var där då och då.

Det gällde att snabbt utfodra en hel armé av ungar, gärna genom att grilla vilket alltid är populärt. Men grillad falukorv är inte alltid lätt att få barn att äta (se tidigare post om hur man får sina barn att äta falukorv). Även om jag än idag tycker att grillad falukorv, ketchup och vilka grönsaker man har hemma är väldigt gott mellan två rostade skivor vitt bröd så är det inte den lättaste saken att få sina barn att äta.

Återigen har det blivit dags för ett namnbyte. Jag vet inte när var eller hur, men nånstans på vägen kom mina föräldrar på att kalla denna maträtt sjörövarmackor. Namnet tog an (vilket barn tycker inte om sjörövare?) och det blev en omedelbar succe.

Sjörövarmackor, eller den slugaste PR-kupp någonsin genomförd.


Vad tyckte du om detta tips? Rösta!
  • Currently 3.8/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5Detta tips har 1 kommentar(er). Dem visas nedan

Min dotter var kinkig med frukost och ville inte äta just något alls. Ända tills sjörövarmackan serverades. Vår variant var ett ihoprullat tunnbröd med skinka och ost. På mitten satt en liten sjörövarflagga gjord av lite maskeringstejp med tuschdödskalle och en tandpetare.
Det var ett hemligt trix med att äta den också - flaggan måste sitta kvar till sista tuggan annars blev mackan giftig! Låter hemskt men var ruskigt populärt...